Türkçe | English | العربية | فارسی | Главная |
  Laboratuvar Ürünleri
  Özel Üretimli Ürünler
 

« Geri    HAMUR TEST CİHAZI - Y03

Hamurun belirli zaman aralıklarında uzamaya karşı gösterdiği direnç ve uzama kabiliyeti unun ekmeklik özelliklerini belirleyen önemli parametrelerdir. Hamurun fermentasyon sırasında mayalar tarafından üretilen karbondioksit gazını tutabilmesi; uzama kabiliyeti ve uzamaya karşı gösterdiği direnç ile ilgilidir. Değirmencilik ve ekmekçilik sektöründe, hammadde kontrolünde, katkı sanayiinde (askorbik asit, sellülatik enzimler, oksidan etkili enzimler gibi) ve optimum hamur özelliklerini belirleyip bunları sabitlemede bu sistemden yararlanılmaktadır. Un test cihazının yoğurucu kısmında standart analiz yöntemine göre hazırlanan ve 150 gram olarak tartılan hamurların 45, 90 ve 135. dakikalarda grafiklerinin çizilmesi, cihazın özel yazılım programı ile değerlendirilmesi sonucunda hamur kalitesi belirlenir.  Ekstensograf cihazı ile eşdeğer sonuçlar vermektedir. Cihaz direk olarak bünyesinde gömülü bulunan dokunmatik ekranlı endüstriyel PC üzerinden kontrol edilir. Cihazın hamura şekil verme kısımları ve çekme kancası dokunmatik ekranlı Endüstriyel PC üzerinden kontrol edilir. Çizilen grafikler cihaz üzerindeki Endüstriyel PC 'nin bünyesinde bulunan kendi özel yazılımı vasıtası ile çizilir, hesaplanır ve kaydedilir.

Hamur Test Cihazı ile belirlenen değerler

-5. Santimetredeki Direnç (R5)

-Maksimum Direnç (Rmax)

-Elastikiyet (cm)

-Enerji (cm2)

Katalog İndir (PDF)




 





         ANASAYFA | KURUMSAL | ÜRÜNLER | İLETİŞİM ilicMedia    
        © Copyright 2009 YÜCEBAŞ MAKİNA